B. Bystrica: Po rokoch sa začalo s výstavbou skejtparku a hokejbalového ihriska

22.07.2024 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Banská Bystrica 22. júla (TASR) - V areáli Obchodnej akadémie na Tajovského ulici v Banskej Bystrici sa v uplynulých týždňoch začala výstavba nového skejtparku a hokejbalového ihriska. Priaznivci týchto športov na potrebnú infraštruktúru v krajskom meste čakali dlhé roky, podľa mesta bol najväčším problémom výber vhodnej lokality. Športoviská by mali byť dokončené budúci rok. Na tlačovom brífingu to v pondelok skonštatoval primátor mesta Ján Nosko.

Nový skejtpark a hokejbalové ihrisko vzniknú po dohode mesta s Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK) na dvoch doposiaľ chátrajúcich ihriskách v areáli školy na Tajovského ulici. Práce odštartovali začiatkom júla, projekt má byť dokončený do deviatich mesiacov.

"Celkový rozpočet tejto akcie bol na úrovni zhruba 742.000 eur, súťažou sa nám podarilo túto sumu znížiť na približne 635.000 eur. Verím, že po realizácii bude mať komunita skejterov a hokejbalistov konečne dôstojné priestory," uviedol Nosko s tým, že na realizáciu projektu získalo mesto z Fondu na podporu športu dotáciu vo výške 520.000 eur.

Na športovú infraštruktúru čakajú skejteri a hokejbalisti v krajskom meste dlhé roky, najväčším problémom bol podľa samosprávy výber vhodnej lokality. Po dohode s krajom si mesto nakoniec prenajalo dve zo štyroch zanedbaných ihrísk v areáli Obchodnej akadémie na Tajovského ulici.

"Športoviská budú slúžiť verejnosti a komunitám, ale budú ich využívať aj študenti stredných škôl, ktoré sa tu nachádzajú. Zároveň BBSK dobuduje zvyšné dve ihriská, ktoré budú slúžiť na iné, loptové športy, v priestoroch školy vznikne aj zázemie pre hokejbalistov a skejterov," priblížil prvý viceprimátor Jakub Gajdošík.

Samospráva v rámci projektu počíta s výstavbou betónového skejtparku, ktorého súčasťou budú prekážky s rôznou náročnosťou i skejtový bazén. Na druhej ploche bude vybudované hokejbalové ihrisko s mantinelmi, so záchytnými sieťami i s menšou tribúnou.

"V súčasnosti prebiehajú práce na modelovaní samotného skejtparku. Keďže ide o špecifické práce, prizvali sme si na pomoc firmu z východného Slovenska, ktorá sa týmto prácam venuje už niekoľko rokov a zrealizovala už niekoľko desiatok skejtparkov u nás aj v zahraničí," uviedol Michal Hrnčár zo spoločnosti, ktorá stavbu realizuje.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod