Vtedy: Komárno má Dom odborov
Dom odborov v Komárne je vyhňou osvetovej práce 

08.02.2018 | Nitriansky kraj | Autor: Ján Lašák

 Divadelná sála pre 500 návštevníkov, klubovne ďalšie spoločenské miestnosti novovybudovaného Domu odborov v Komárne slúžili v roku 1964 rozvoju kultúrneho a spoločenského života medzi komárňanskou mládežou a dospelými.

 V jedenástich krúžkoch, z ktorých najväčší bol súbor dychovej hudby, výtvarný, hudobno-tanečný, divadelný, recitačný a filatelistický, uspokojoval svoje záujmy a záľuby vyše 120 ľudí.

 V Dome odborov zriadili aj knižnicu s čitárňou. Knižnica mala v tom čase 3 500 kníh a 175 stálych čitateľov. Mesačne navštívovalo komárňanský Dom odborov vyše desaťtisíc občanov.

 

                        

 FOTO: Budova Domu odborov v Komárne. Foto: archív TASR, 5. februára 1964.

 

               

FOTO: Dychová hudba, ktorú vedie Matej Geč od jej založenia v roku 1954, našla v Dome odborov priaznivé podmienky pre svoju činnosť. Foto: archív TASR, 5. februára 1964.

 

               

FOTO: Slovenský divadelný krúžok Kompas nacvičuje v priebehu troch rokov už piatu hru. Je to Pasca od Roberta Thomasa. Záber z čítacej skúšky zľava: Božena Lubíková, inšpicientka, Michal Španiur, režisér krúžku, Ľudovít Juríček z kontroly Slovenských lodeníc, Eugen Šujan, technický úradník Slovenských lodeníc a Mária Viciánová, zdravotná sestra z OÚNZ. Foto: archív TASR, 5. februára 1964.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice