Nové Zámky: Nemocnica spustila operatívu, šesť výťahov je už v prevádzke

pred 2 dňami | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Nové Zámky 2. júla (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou v Nových Zámkoch spustila od utorka operatívu. Umožnilo jej to sprevádzkovanie šiestich výťahov, ktoré boli odstavené od stredy (26. 6.) z dôvodu zatopenia výťahových šácht. "Pohyb pacientov po monobloku budú regulovať kolegovia z vlastnej ochrany. Výťahy v koordinovanom režime budú slúžiť aj pre návštevy a zamestnancov," informovala nemocnica.

Novozámocká nemocnica vrátane ambulancií bola zatvorená pre pacientov aj návštevníkov po prudkých prívalových dažďoch, ktoré zasiahli región 26. júna vo večerných hodinách. Vedenie nemocnice vyhlásilo mimoriadnu situáciu.

Podľa vyjadrenia riaditeľa Mikuláša Blaška zaplavila suterén monobloku, vyšetrovne, chodby, sklady, kuchyňu, práčovňu i výťahové šachty. "Okamžite bola zastavená operatíva, všetky prípady boli presmerované do iných nemocníc. Keďže nešli výťahy, nebolo možné transportovať pacientov," povedal. V nemocnici nastali výpadky vody, hrozil energetický blackout, pretože došlo k zatopeniu rozvádzačov vysokého napätia.

Pre pacientov a verejnosť bola nemocnica opätovne otvorená od piatka 28. júna. Prevádzka ambulancií a návštevy pacientov však boli umožnené len mobilným pacientom a príbuzným bez potreby sprevádzajúcej osoby. Dôvodom boli nefunkčné výťahy.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. júla - Cyrilometodské slávnosti na hradisku Valy

Bojná, okres Topoľčany

6. júla - Čerešňová hostina

Súťaž o najlepší čerešňový koláč, Kordíky

7. júla - Otvorenie letnej sezóny na Budatínskom hrade

Žilina, Budatínsky hrad