Obec Jovice získala peniaze na dobudovanie kanalizácie

30.11.2023 | Košický kraj | Autor: L.Mužla

Ilustračné foto. Archív TASR.

Jovice 29. novembra (TASR) - Obec Jovice v okrese Rožňava získala na dobudovanie ďalšej etapy kanalizácie približne 1.260.000 eur. S pomocou dotácie z Environmentálneho fondu tak môže zavŕšiť realizáciu takmer dve desaťročia trvajúceho projektu. Pre TASR to uviedla starostka obce Ildikó Lukacsová.

"Obec sa uchádza o dotácie na vybudovanie kanalizácie od roku 2003. Začali sme s projektom pre našu obec, medzitým bol rozšírený na tri obce Jovice, Krásnohorská Dlhá Lúka a Lipovník," priblížila starostka. Ako dodala, za uplynulé dve desaťročia sa z dotácií v Joviciach podarilo vybudovať čistiareň odpadových vôd i časť kanalizácie.

V obci Jovice je na kanalizáciu v súčasnosti napojených približne 40 percent domov, dotáciu viac ako 1,2 milióna eur chce obec použiť na dobudovanie pôvodného projektu. Ako vyplýva zo súťažných podkladov k verejnému obstarávaniu, malo by ísť o viac ako 1800 metrov kanalizácie s vyše 100 prípojkami. "Realizáciu by sme chceli začať na budúci rok. Na vybudovanie kanalizácie máme čas do novembra 2026," dodala Lukacsová.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol