Hatalisko v Tužine bude hostiť multižánrový festival

21.07.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Tužina 21. júla (TASR) - Interpretov slovenskej a českej alternatívnej scény predstaví ôsmy ročník multižánrového festivalu Tužina gro(o)ve. Hostiť ho bude prírodný areál Hatalisko v Tužine v okrese Prievidza v piatok a sobotu (22.7.). Informovalo tom Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi.

Návštevníkom sa na dvoch pódiách predstavia domáci i zahraniční interpreti a hudobné formácie Berlin Manson, Ty syčáci s Petrom Vášom, Sépie z hor, Ježíš táhne na Berlín, Kapre, Vojdi, Srnka, Chór vážskych muzikantov, Ľahká múza, Acid Row, Felix, Bedña, Zoo And Aquarium a iní. Tretia samostatná scéna Elektrocentrála opäť prinesie maratón elektronickej hudby.

Sprievodný program už tradične zahŕňa remeselný a handmade trh Gro(o)ve market. Cestovateľským kinom návštevníkov svojimi cestami prevedú hornonitrianski dobrodruhovia Joži a Pali a na 20-ročnom bicykli Michal Gordiak. Autorskú tvorbu poézie mladých talentov z Trnavy a jej okolia i diaľky predstaví alternatívna kultúrna komunita SpodNás.

Pre deti organizátori pripravili vystúpenie Divadla Trubadúri o Snehulienke i workshop výroby plošných bábok. Na Hatalisko opäť zavíta Potulná galéria Juraja Čarného s hudobným vystúpením Mateja Táleho. Novinkou bude interaktívna výstava fotografky Vandy Mesiarikovej s názvom Deleted Land.

Festival organizuje OZ GROOVE z Poluvsia, z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia a koná sa s finančným príspevkom Hudobného fondu.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol