Žilinská radnica pokračuje vo výmene dopravného značenia

20.07.2023 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Žilina 20. júla (TASR) - Žilinská radnica pokračuje vo výmene dopravného značenia, ktorá súvisí s prevzatím parkovacej politiky pod správu mesta. Celkovo je potrebné vymeniť viac ako 500 dopravných značiek. Samostatne na jeden stĺpik sa montujú tri, čo je dokopy zhruba 1400 až 1500 značiek. TASR o tom informovala hovorkyňa Žiliny Zuzana Holienčíková.

Výmenu dopravných značiek aktuálne robia na Ulici Pod hôrkou, Predmestská - pásmo B a na Hlbokej ceste. "Zároveň sa aktuálne uskutočňujú výkopové práce a betonáž nových dopravných stĺpikov v častiach Hliny I a Hliny II. Dopravné značenie sa bude v týchto lokalitách osádzať v najbližších dňoch," priblížila hovorkyňa. Mesto robí aj zmenu organizácie dopravy a osádzanie dopravného značenia na Ulici Milana Rastislava Štefánika, a to ako samostatný projekt.

Aktuálne je na území mesta osadených viac ako 260 dopravných značiek. Budúci týždeň mesto začne s výmenou dopravného značenia v lokalite Hliny III, následne v lokalitách Malá Praha, Hliny VIII, na Ul. Hollého, A. Kmeťa, na Murgašovej a Framborskej ulici.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol