Deti si môžu prečítať knihy z mestskej knižnice i v digitálnej forme

19.06.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto: Archív TASR.

Prievidza 19. júna (TASR) - Mestská knižnica Mikuláša Mišíka v Prievidzi spúšťa pre svojich detských čitateľov digitálnu čitáreň KUBO CLUB. Čitáreň obsahuje viac ako 1100 titulov detskej literatúry a ponúka čítanie špeciálne upravených obrázkových digitálnych kníh. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Odteraz môžu naši čitatelia pohodlne čítať viac ako 1100 titulov našej virtuálnej detskej knižnice a zároveň využívať všetky služby, ktoré aplikácia prináša. Stačí k tomu tablet, mobil alebo počítač," uviedla riaditeľka Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi Dana Horná. KUBO CLUB podľa nej funguje aj na interaktívnej tabuli alebo interaktívnom stole.

Digitálna knižnica prináša knihy v klasickej podobe, ale vo formáte na digitálnom zariadení. "Veríme, že digitálne zariadenia môžu mať vďaka čítaniu v rukách detí hodnotu a priniesť im okamžitý prístup k literatúre, ktorá bude zodpovedať ich záujmom a čitateľským schopnostiam," doplnila Horná.

Do digitálnej knižnice sa záujemcovia prihlásia cez aplikáciu, následne si vyberú svoju knižnicu, zadajú číslo čitateľského preukazu a svoju emailovú adresu. "KUBO CLUB sa napojí na knižnicu a zistí, či má čitateľ platný čitateľský preukaz. Ak áno, odomkne mu celú digitálnu čitáreň a neobmedzený prístup ku všetkým knihám," dodala Krajčiová.
 

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača