Rotundu v Nitrianskej Blatnici si turisti môžu pozrieť aj so sprievodcom

02.06.2022 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Na snímke zrekonštruovaná Rotunda sv. Juraja pri obci Nitrianska Blatnica. Počas rekonštrukcie odborníci zistili, že ide o najstaršiu stojacu rotundu na Slovensku. Nitrianska Blatnica, 15. júla 2016 FOTO TASR - Martin Palkovič.

Nitrianska Blatnica 2. júna (TASR) – Zaujímavosti o histórii románskej Rotundy sv. Juraja v Nitrianskej Blatnici ponúknu záujemcom pravidelné prehliadky s turistickým sprievodcom. Prvá sa uskutoční už v sobotu (4. 6.). Spoločne s obcou Nitrianska Blatnica organizuje prehliadky Nitrianska organizácia cestovného ruchu.

"Aj v letnej sezóne 2022 radi privítame záujemcov o potulky históriou. Predstavíme im pre mnohých možno ešte stále neobjavenú Rotundu sv. Juraja. Každú sobotu, v čase od 13. do 17. hodiny, budú môcť záujemcovia rotundu navštíviť a vďaka sprievodcovi sa dozvedieť množstvo zaujímavých informácií z jej histórie," uviedlo Turistické informačné centrum (TIC) Nitra.

Rotunda sa nachádza pod hrebeňom vrchu Marhát v pohorí Považský Inovec. "Najľahší prístup k nej je priamo z obce Nitrianska Blatnica po zelenej turistickej značke. Návštevu rotundy, ktorej história siaha až do 9. storočia, odporúčame spojiť s príjemnou turistikou do okolia," doplnilo TIC.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol