Odštartovala letná sezóna na horehronských cyklodrezinách

16.05.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Na snímke historicky prvé preteky na Horehronských cyklodrezinách v Hronci, v okrese Brezno 6. augusta 2021. FOTO TASR - Ján Krošlák.

Hronec 15. mája (TASR) – Druhý ročník pretekov na horehronských cyklodrezinách v obci Hronec v okrese Brezno odštartoval v sobotu (14. 5.) tohtoročnú letnú sezónu. V symbolickom športovom derby si medzi sebou zmerali sily jednotlivé súťažné tímy, ktoré sa previezli cez krasovú Hrončiansku dolinu. TASR o tom informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

"Odštartovali sme sezónu našich jedinečných cyklodrezín, ktoré sú výnimočným produktom, no hlavne vyhľadávaným turistickým bodom na Horehroní. Zároveň sa tešíme z nových produktov, veríme, že si rovnako rýchlo nájdu miesto medzi domácimi i zahraničnými návštevníkmi regiónu pri objavovaní jeho čarokrásnych zákutí zo sedla bicykla," uviedla výkonná riaditeľka horehronskej OOCR Petra Ridzoňová Hlásniková.

"Máme radosť, že cestovný ruch v regióne napreduje a môžeme ponúknuť služby a atrakcie, ktoré sa stávajú lákadlom pre domácich a zahraničných turistov. Jazda na cyklodrezinách je jedinečným zážitkom a veríme, že tohtoročná sezóna prinesie Horehroniu veľa spokojných a šťastných návštevníkov," doplnil riaditeľ Čiernohronskej železnice (ČHŽ) Aleš Bílek. Podľa neho vlaňajší ročník pretekov bol oslavou toho, že sa môžu bicykle na koľajnice voľne pohybovať na trati, keďže po viacerých rokovaniach dostali od štátu konečne zelenú.

"Okrem ponuky jázd na obľúbených bicykloch na koľajniciach si ľudia môžu po novom zašliapať na horehronskej rikši a tandemovom bicykli. Pozmenili sme ponuku jázd na cyklodrezinách, ktorých rezervácia je možná na poldenný výlet alebo na celodenný spojený s jazdou historickým vláčikom ČHŽ. K dispozícii je možnosť doobjednania si piknikového balíčka s regionálnymi produktmi," dodala destinačná manažérka OOCR Región Horehronie Kristína Šajgalíková. Podľa Ridzoňovej Hlásnikovej nové prostriedky ekologickej dopravy sa im podarilo získať prostredníctvom rozvojových zámerov, ktoré finančne podporil Banskobystrický samosprávny kraj a Krajská organizácia cestovného ruchu - Banskobystrický kraj Turizmus.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice