Zvyky počas Veľkej noci budú súčasťou podujatí na hrade Modrý Kameň

11.04.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Modrý Kameň 11. apríla (TASR) – Tradičné zvyky počas sviatkov i tvorenie jarných dekorácií budú súčasťou podujatia Veľká noc na hrade Modrý Kameň v okrese Veľký Krtíš. Ako ďalej TASR za organizátorov informovala Dáša Ďuríková, otvorený bude počas celých veľkonočných sviatkov.

Pripomenula, že v tvorivej dielni si návštevníci vyskúšajú svoju kreativitu pri výrobe dekorácií. „Naučia sa upliesť si korbáč, vyzdobiť kraslicu a z pripravených komponentov vytvoriť ďalšie jarné výzdoby,“ spomenula. Podotkla, že počas prehliadky stálych expozícií záujemcovia spoznajú históriu, tradície a symboly Veľkej noci.

Podľa jej slov v Parku sv. Anny pripravujú hry a jarnú pátračku. „Počas štyroch dní rozkvitnú v parku kvety. Nájsť ich všetky bude zábava pre celú rodinu,“ zhrnula Ďuríková. Dodala, že pátračku ukončia v hradných podzemných chodbách, kde bude na úspešných čakať prekvapenie.

Uviedla tiež, že podujatie sa uskutoční v súlade s aktuálne platnými pandemickými opatreniami. Múzeum bude sprístupnené od piatka do pondelka (15. - 18. 4.) v čase od 9.00 do 17.00 h. Posledný vstup do múzea bude o 16.00 h.

Slovenské národné múzeum - Múzeum bábkarských kultúr a hračiek, hrad Modrý Kameň je zamerané na dokumentáciu dejín a súčasnosti bábkového divadla. Súčasťou sú aj dejiny vývoja detskej hračky, ako aj dejiny regiónu, v ktorom sa nachádza. Hradný objekt tvoria zrúcaniny starého gotického hradu a budova barokového kaštieľa, kde sídli múzeum.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol