V Parku miniatúr otvorili 20. sezónu

21.03.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Na snímke návštevníci sa prezerajú model Čachtického hradu v Parku miniatúr 20. marca 2022 v obci Podolie.FOTO TASR - Radovan Stoklasa.


Podolie 20. marca (TASR) – V Parku miniatúr v obci Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom otvorili v sobotu (19. 3.) jubilejnú 20. letnú sezónu. Tohtoročnou novinkou parku je historický model Trenčianskeho hradu.

Podľa správcu Matúšovho kráľovstva, ktoré prevádzkuje Park miniatúr, Juraja Hlatkého, je model Trenčianskeho hradu najväčším objektom parku. Má dĺžku 10 metrov, šírku 6,5 metra a vysoký je 2,5 metra. Jeho výroba trvala dva a pol roka.

„Pri otváraní Parku miniatúr som pred 22 rokmi povedal, že raz tu bude 90 modelov. V zime sme urobili päť modelov turistických chát, umiestnime ich asi o mesiac. Celkovo tak v parku bude už 90 miniatúr,“ priblížil Hlatký.

Na snímke model Bratislavského hradu 20. marca 2022 v obci Podolie. FOTO TASR - Radovan Stoklasa.

Ako dodal, darí sa im napĺňať krédo, že každý rok zviditeľnia pre verejnosť štyri objekty kultúrneho dedičstva. „Chceme doplniť turistické chaty z okolia. Máme pripravené dve verzie Holubyho chaty na Veľkej Javorine, dorobili sme chatu v Jalšovom a plánujeme postaviť dve verzie chaty z Inovca,“ doplnil Hlatký.

Súčasťou Parku miniatúr sú podľa neho už všetky hrady z okolia, najbližšou víziou je urobiť dobovú rekonštrukciu kostolíka v Haluziciach.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava