Gemerská knižnica obnovila svoje priestory, pribudla i oddychová zóna

17.12.2021 | Košický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Rožňava 17. decembra (TASR) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave obnovila v tomto roku svoje priestory. Projekt Hravo i vážne medzi knihami bol realizovaný od júna do decembra a zameral sa najmä na potreby a požiadavky mladších čitateľov. TASR o tom za Gemerskú knižnicu informovala Tatiana Bachňáková.

"Kvalitne poskytovať služby znamená vyhovieť požiadavkám čitateľov a poskytnúť im informácie, ktoré žiadajú. K skvalitneniu zážitku čitateľa z knižnice však prispieva aj príjemné prostredie, a to sa nám podarilo docieliť," povedala riaditeľka knižnice Iveta Kyselová.

Obnovené priestory a nové zariadenie pre čitateľov mladšej generácie má motivovať deti čítať, čo prispeje k ich predstavivosti, porozumeniu i rozšíreniu slovnej zásoby. V rámci projektu bol vynovený priestor s regálmi, pribudli i nové farebné police, oddychová či tvorivá a študijná zóna.

"V oddychovej zóne sa nachádza nová pohovka, kreslá, koberec na hranie pre menšie deti, nové farebné stoly a farebné stoličky. Tvorivá a študijná zóna vďaka novým variabilným stolom umožní realizovať rôzne kreatívne činnosti s využitím odbornej literatúry," dodala pracovníčka úseku Miriama Tóthová.

Projekt Hravo i vážne medzi knihami bol zameraný na modernizáciu knižničných priestorov s dôrazom na mladších a starších detských návštevníkov, finančne ho z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Realizácia projektu stále približne 5700 eur.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol