B. Bystrica pozastavila hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte

29.11.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Foto: Archív TASR.

Banská Bystrica 28. novembra (TASR) – Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesta Banská Bystrica je dočasne prerušené. Dôvodom je 90-dňový núdzový stav, ako aj zákaz vychádzania. Informoval o tom banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.

„Pôvodne bolo možné za jednotlivé projekty hlasovať v priestoroch informačného centra v historickej radnici a v klientskom centre mestského úradu do 30. novembra,“ uviedol úrad. O tom, kedy a akým spôsobom sa dá opäť za konkrétne projekty hlasovať, bude mesto včas informovať.

Záujemcovia si vyberajú z ôsmich projektových návrhov, pričom svoj hlas môžu udeliť jednému, maximálne štyrom projektom. Tie, ktoré získajú najviac hlasov, budú v roku 2022 zrealizované vďaka vyčlenenej sume v mestskom rozpočte vo výške 40.000 eur.

V zozname projektov je sto nových stromov pre Banskú Bystricu, nové športové prvky pre mesto, fitness a workout ihrisko v komunitnej záhrade, revitalizácia parčíka cisárovnej Sissi a záchrana historických smútočných líp v časti mesta Medený hámor, ale aj osadenie cyklostojanov na Námestí SNP, Radvanská záhrada a tiež Urpínske serpentíny – promenáda, múrik, lavičky a projekt Zo „smetiska“ na ihrisko.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava