Armádni športovci si prevzali ocenenia

04.11.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: tasr

Na snímke olympionik z OH Tokio Jakub Grigar v kategórii olympijských športov, ktorý sa umiestnil na druhom mieste ako strieborný a Anastasia Kuzminová v priestoroch Štátnej opery v Banskej Bystrici 3. novembra 2021. FOTO TASR - Ján Krošlák.

Najúspešnejší armádni športovci roka 2021 si v stredu v banskobystrickej Štátnej opere prevzali prestížne ocenenia ministerstva obrany a Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica. Laureátkou v hlavnej kategórii olympijských športov sa stala lyžiarka Petra Vlhová.

„Veľmi pekne ďakujem za ocenenie, vážim si to. Chcela by som sa poďakovať hlavne Dukle, že mi pomáha a aj vďaka nej môžem podávať takéto výkony,“ reagovala Vlhová, ktorá sa prihovorila prostredníctvom videozáznamu.

V kategórii olympijských športov sa na druhom mieste umiestnil Jakub Grigar, ktorý získal striebro na olympijských hrách v Tokiu, tretie miesto obsadil majster sveta v zápasení Tajmuraz Salkazanov.

„Reprezentanti vo farbách VŠC Dukla dávajú do svojej prípravy maximum, pričom odhodlaním a výsledkami dokazujú, že majú aj na najcennejšie kovy, ocenenia a stupne víťazov. Chceme im preto poskytnúť prostredie a podmienky, ktoré ich zaradia na rovnakú štartovaciu čiaru so svetovými športovými centrami a klubmi,“ zdôraznil minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Športovci Dukly svojimi výkonmi opäť potvrdili, že sú elita slovenského športu. Budeme sa snažiť vytvárať im čo najlepšie podmienky, aby už na blížiacich sa olympijských hrách v Pekingu nadviazali na tieto úspechy,“ zdôraznil nový riaditeľ VŠC Dukla Matej Tóth.

Medzi najlepších desať športovcov sa zaradil aj vodný slalomár Alexander Slafkovský, športoví strelci Patrik Jány a Juraj Tužinský, vodné slalomárky Monika Škáchová a Eliška Mintálová, karatistka Ingrid Suchánková a lyžiar Adam Žampa. V kategórii neolympijských športov zvíťazila zápasníčka Monika Chochlíková, prvenstvo v kategórii kolektívnych výkonov získalo duo vodných slalomárov Michal Martikán a Alexander Slafkovský.

Za vojenský športový výkon roka spomedzi príslušníkov Ozbrojených síl SR si ocenenie prevzal parašutista Tomáš Marcinek, objavom roka sa stala lyžiarka Rebeka Jančová a najúspešnejšou juniorkou biatlonistka Henrieta Horvátová. Ocenenie trénera roka si odniesli Stanislav Gejdoš ako tréner dospelých a Lukáš Daubner, tréner mládeže.

Za mimoriadny prínos pre VŠC Dukla ocenili majstra Európy v chôdzi na 20 kilometrov z roku 1990 Pavla Blažeka. VŠC a vedenie rezortu obrany sa tiež poďakovali športovcom, ktorí ukončili aktívnu športovú kariéru, medzi nimi Elene Kaliskej, Ivete Putalovej, Richardovi Tkáčovi a Matejovi Tóthovi. Ten venoval osobitné poďakovanie svojmu predchodcovi Romanovi Benčíkovi.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice