Každý novorodenec vo Vrbovom dostane od radnice svoj strom 
V meste už rastie takmer stovka takýchto stromov.

23.05.2018 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Vo Vrbovom už tri roky dostávajú noví občania do daru od mesta svoj vlastný strom. Dievčatkám pri spoločnom privítaní do života na radnici darujú listnaté a chlapcom ihličnaté stromčeky. Rodičia ich spolu zasadia, označia menom svojho dieťatka a potom sledujú, ako rastie ich potomok i jeho strom. Na stredu pripravilo mesto vysadenie nových 26 kusov, 17 je dievčenských. 

"Stromčeky dostanú Eliška, Rebeka, Dominiky, Lilien, Teo i Milan. Sú to stromčeky pre deti, ktoré sa narodili v poslednom štvrťroku minulého roka a prvom štvrťroku 2018," povedala pre TASR primátorka Vrbového Ema Maggiová. Tradícia vysádzania nie je podľa jej slov dlhá, ale v meste už rastie takmer stovka takýchto stromov. "Vybrali sme lokality pri 2. základnej škole a na sídliskách 9. mája a 6. apríla. Rodičom i verejnosti sa táto myšlienka páči, majú z nej radosť a podporujú ju," dodala. 

Starostlivosť o stromčeky s menami detí má na svojich bedrách mesto v rámci ošetrovania zelene, ale rodiny sa o svoje stromy môžu priebežne starať tiež. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava