Slováci a Česi sa opäť stretnú na Slávnostiach bratstva na Veľkej Javorine
.

29.07.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Vernisážou fotografií na Holubyho chate, prezentujúcich novodobé dejiny Slávností bratstva Čechov a Slovákov na Veľkej Javorine, odštartuje v piatok (30. 7.) 29. ročník slávností. Vyvrcholia tradične v nedeľu (1. 8.) kultúrnym programom.

Ako informovala Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región, najvyšší vrch Bielych Karpát je v dnešnej podobe symbolom vzájomnosti Čechov a Slovákov už od začiatku 90. rokov minulého storočia a predstavuje symbol spoločnej histórie a kultúry na oboch stranách hranice.  

„Slávnosti na Veľkej Javorine sa stali nielen symbolom stretávania oboch národov, ale aj významným kultúrno-spoločenským podujatím, kde sa ľudia môžu spolu porozprávať, pozrieť si program toho najlepšieho folklóru, spevu a hudby okolitých regiónov. Na Veľkej Javorine opäť ožije hlavná myšlienka tohto podujatia - tu bratia vždy stretať sa budú,“ informuje KOCR Trenčín región.

V sobotu (31. 7.) sa Veľká Javorina a jej okolie stanú dejiskom cyklistického podujatia Javorina tour 2021. Nedeľný program odštartuje o 9.00 h pietnym aktom kladenia vencov pri Pamätníku česko-slovenskej vzájomnosti, pokračovať bude vystúpeniami kultúrnych telies až do popoludnia.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava