Festival Kopanice v kroji znovu predstaví poklady regiónu

08.07.2021 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Festival Kopanice v kroji sa po ročnej pandemickej prestávke vráti počas najbližšieho víkendu (10. - 11. 7.) a v Košariskách v okrese Myjava predstaví folklórne poklady regiónu. Témou druhého ročníka sú kroje z obcí Vrbovce a Košariská. Informovala o tom za organizátorov Kristína Talábová.

Sobotný program sa bude odohrávať v miestnom evanjelickom kostole, na ihrisku, v sále obecného úradu a v Múzeu M. R. Štefánika. Začne sa hlavnou prednáškou o ľudovom odeve z vrbovského a košariského regiónu, záujemcovia si budú môcť pozrieť praktickú ukážku starostlivosti o kroj a vypočuť rady o tom, ako sa do jeho jednotlivých častí správne ustrojiť. Pripravené je aj uvedenie kalendára Kopanice v kroji 2022, ukážky viazania ručníkov či aktivity pre najmenších. Atmosféru spríjemní koncert Krajnanskej muziky a návštevníci budú môcť vzhliadnuť aj scénické prehliadky múzea.

V nedeľu ráno sa uskutoční krojovaná omša v kostole. “Počas festivalu si záujemcovia budú môcť pozrieť aj výstavu krojových súčastí Ihlou maľované, ktorá predstaví výšivky z celého kopaničiarskeho regiónu,” doplnila Talábová.

Organizátormi podujatia sú obce Košariská a Vrbovce, Slovenské národné múzeum - Múzeum slovenských národných rád a ďalší.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol