Bábkové divadlo Žilina privíta divákov premiérou hry Smelý Zajko

24.05.2021 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Bábkové divadlo Žilina (BDŽ) opäť privíta divákov v piatok (28. 5.) premiérou inscenácie Smelý Zajko. Podľa režiséra inscenácie a zároveň dramaturga BDŽ Mateja Trubana ide o prvé uvedenie adaptácie známeho titulu od Jozefa Cígera Hronského na doskách profesionálneho bábkového divadla na Slovensku.

Doplnil, že v júni sa predstaví inscenácia Filemon alebo OzlomKŔŔK domov v réžii Kataríny Aulitisovej nielen na doskách divadla, ale aj na medzinárodnom festivale Mateřinka v českom Liberci. "Rozhodli sme sa tiež oživiť inscenácie, ktoré vznikli vlani počas letného projektu Bábkač v záhrade. Inscenácie Bájky a O kozliatkach najskôr poputujú na divadelný festival VIRVAR v Košiciach. Hneď ako sa vrátia, schovajú sa do programu, aby si ich mohli diváci pozrieť v našej vynovenej záhradke," uviedol dramaturg BDŽ.

"V závere mesiaca zavítajú do divadla Lívia Méndez Marín Balážová & Zebastián Méndez Marín zo zoskupenia Colectivo Priekopník Veverička. Uskutočnia týždňový pohybový workshop pre členky a členov umeleckého súboru. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia," dodal Truban.

Pripomenul, že hygienické opatrenia na všetkých podujatiach v BDŽ sa riadia platným COVID automatom. "Jedným z nich je nutnosť dodržiavať v hľadisku rozstupy, dôsledkom čoho je kapacita znížená na polovicu. Počas pohybu v divadle však žiadame divákov, aby mali nasadený respirátor. Ochránia tým seba i ostatných," dodal dramaturg BDŽ.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača