Mestský erb presťahovali z námestia pred dom kultúry
Samospráva má v pláne je aj nasvietenie erbu.

30.10.2019 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Mramorový erb mesta Senica, ktorý bol umiestnený na Námestí oslobodenia, v utorok premiestnili pred dom kultúry. Po výmene šmykľavej dlažby pred kostolom je to ďalšia z úprav, ktoré sa tento rok na námestí udiali. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viera Barošková.

"Erb s rozmerom 4,5 x 3,7 metra bol na námestí umiestnený niekoľko centimetrov nad úrovňou dlažby a spôsobil nejeden pád, keď ľudia oň zakopli či sa na hladkom mramorovom povrchu šmykli," uviedla Barošková. Ako ďalej doplnila, zároveň ide o symbol mesta a stúpanie po ňom sa dá považovať za jeho znevažovanie.

Po rokovaniach s architektom námestia a zvažovaní viacerých lokalít, kde by mohol zdobiť mesto, bolo vybrané finálne umiestnenie. "Erb bol premiestnený do zeleného polkruhu pri dome kultúry. Na tomto mieste bol vybudovaný vyvýšený zošikmený podstavec. Premiestnením erbu sa však úpravy nekončia. Potrebné je ešte upraviť okolie, zrealizovať výsadbu a v pláne je aj nasvietenie erbu," doplnila hovorkyňa.

Na pôvodné miesto, kde bol erb umiestnený, bola doplnená dlažba. V budúcom roku má mesto v pláne urobiť na námestí ďalšie úpravy, a to najmä rozšíriť zeleň. Pribudnúť by tam mala prostredníctvom vyvýšených záhonov, ktoré by mali dotvoriť nielen miesto po prenesenom erbe, ale nahradiť by mali aj oceľové zábrany, ktoré sa používajú počas podujatí na zvýšenie bezpečnosti popri ceste.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol