Hlavné mesto a Vrakuňa si dohodli opatrenia na zlepšenie situácie v Pentagone
Pokúsia sa vyriešiť problémy z bezpečnosťou.

23.10.2019 | Bratislavský kraj | Autor: J.Gruchalák

Bratislavský magistrát a mestská časť Vrakuňa sa dohodli na sérii opatrení, aby zlepšili bezpečnostnú situáciu v okolí obytného domu Pentagon na Stavbárskej ulici. Ten je spájaný najmä s užívateľmi drog.

 Primátor Bratislavy Matúš Vallo spresnil, že mesto spustilo v okolí Pentagonu intenzívnejší režim opráv existujúceho osvetlenia a v prípade nahlásenej poruchy bude oprava zabezpečená prioritne. "Pre vyššiu bezpečnosť pracujeme na zlepšení existujúceho osvetlenia (zvýšenie, zabezpečenie, zmena farby a intenzity) tak, aby bol vnútroblok bezpečnejší a umožnil lepšiu viditeľnosť nielen pre kontroly mestskej polície," uviedol na sociálnej sieti.

Mestská polícia Bratislava taktiež zvýšila v tejto lokalite intenzitu hliadok a zabezpečené sú pravidelne každú noc. "Splnomocnenkyňa pre bezpečnosť a drogovú politiku Iveta Chovancová spolu s náčelníkom mestskej polície Marekom Gajdošom koordinujú aktivity s krajským riaditeľstvom Policajného zboru," podotkol Vallo.

Mestská časť prisľúbila urýchlený orez stromov tak, aby bol priestor vo vnútri Pentagonu prehľadnejší a zlepšené osvetlenie malo výraznejší efekt. Cieľom samospráv je tiež dohodnúť rýchle kroky smerujúce k vylepšeniam verejného priestoru v Pentagone a naplánovať dlhodobé kroky aj so zapojením miestnych obyvateliek a obyvateľov.

Starosta Vrakune Martin Kuruc uviedol na sociálnej sieti, že stromy orežú tak, aby nové lampy, ktoré budú osadené, osvetlili celé územie. "Zaviazali sme sa, že vyčistíme danú lokalitu od neporiadku a od 'bivakujúcich' a neprispôsobivých občanov," napísal s tým, že priestor pred Pentagonom už kompletne v uplynulých dňoch vyčistili.

Starosta avizoval, že sa pokúsi stretnúť aj s vlastníkom pozemku a ponúkne mu riešenie, ktoré by mohlo výrazne celému problému pomôcť. Keďže je pozemok súkromný, samosprávy tvrdia, že majú často zviazané ruky. "Uvedomte si však, že problém Pentagonu je celospoločenský a môžem sa ja a aj primátor snažiť, koľko chceme, ak nebudeme mať podporu od štátnych orgánov, tak nikdy tento problém nevyriešime. Aj preto primátor prisľúbil, že osloví vládu SR s tým, aby nám pomohla s naším problémom," podotkol Kuruc.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol