Štrba: Výstavba mosta ponad železničnú trať je spolovice hotová

31.07.2024 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Most na ceste III. triedy ponad železničnú trať v úseku Štrba - Svit zrekonštruuje Prešovský samosprávny kraj. Na snímke most č. M6579 (3060-003) v stredu 6. marca 2024. FOTO TASR - Adriána Hudecová

Štrba 31. júla (TASR) - Výstavba mosta ponad železničnú trať v obci Štrba pod Tatrami je spolovice hotová. Informovala o tom Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SaÚC PSK) na sociálnej sieti s tým, že stavebné práce aktívne napredujú.

 "Svedčí o tom aj aktuálna vecná prestavanosť tejto investičnej akcie, ktorá aktuálne predstavuje 50 percent. Zhotoviteľ sa v týchto dňoch zameriava na realizáciu spriahajúcej dosky, jej debnenie a výstavbu krídel mostných opôr," priblížili prešovskí cestári.

Výstavbu nového mosta realizuje SaÚC PSK prostredníctvom Operačného programu Slovensko, v rámci ktorého budú stavebné práce vo výške 3,2 milióna eur financované zo zdrojov Európskej únie, štátneho rozpočtu a PSK.

Cestári upozorňujú účastníkov cestnej premávky, že počas stavebných prác platia aj naďalej dopravné obmedzenia. Doprava je aktuálne presmerovaná z cesty III/3060 v mieste, kde sa most nachádza, na dočasnú obchádzkovú trasu po ceste III/2343 cez susednú obec Lučivná. S rekonštrukciou mostného objektu v úseku trate Svit - Štrba začali v marci. Pôvodný viac ako 90-ročný železničný most nahradí úplne nový. Práce by mali trvať 240 dní od odovzdania staveniska.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie