Čínska spoločnosť vybuduje v CTPark Prešov Juh svoj prvý závod v Európe

30.07.2024 | Prešovský kraj | Autor: t

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prešov 29. júla (TASR) - Celkovo 17.486 štvorcových metrov priemyselných a logistických priestorov prenajala spoločnosť CTP v CTPark Prešov Juh čínskej spoločnosti Jiangsu Xinquan Automotive Trim. Ide o firmu, ktorá vyrába interiérové diely pre automobilový sektor a v spomenutom parku vybuduje svoj prvý závod v Európe. TASR o tom za spoločnosť CTP informovala Ľubica Turčanová.

"Vzhľadom na historickú popularitu Slovenska v automobilovom sektore nie je prekvapujúce, že si spoločnosť Jiangsu Xinquan Automotive Trim vybrala CTPark Prešov Juh ako miesto svojho prvého európskeho závodu. Významnú časť nášho slovenského portfólia tvoria nájomcovia z automobilového sektora a očakávame, že toto číslo sa bude ďalej zvyšovať, keďže automobilové spoločnosti a ázijskí výrobcovia pokračujú v presúvaní výroby automobilov do krajín strednej a východnej Európy v dôsledku trendu nearshoringu," povedal riaditeľ pre rozvoj obchodu CTP na Slovensku Ivan Pastier.

Ako povedal, silný dopyt ázijských klientov ich minulý rok viedol k otvoreniu prvej ázijskej kancelárie CTP v Hongkongu, vďaka čomu sú im bližšie a môžu lepšie pochopiť ich potreby, keďže presúvajú stále viac výroby do Európy.

„CTPark Prešov Juh ponúka strategickú polohu s výnimočnou konektivitou a jeho vybavenie nám umožní efektívne vyrábať naše produkty v lokalite, ktorá je bližšie k našim koncovým používateľom," povedal Tang Zhihua, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Jiangsu Xinquan Automotive Trim.

CTP vlastní a prevádzkuje tri parky na východnom Slovensku - CTPark Prešov Juh, CTPark Prešov Sever a CTPark Košice. Ku koncu marca 2024 spoločnosť vlastnila 12 miliónov štvorcových metrov hrubej prenajímateľne plochy v desiatich krajinách.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie