Tužina Gro(o)ve opäť ponúkne vystúpenia umelcov z alternatívnej scény

26.07.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Tužina 26. júla (TASR) - Prírodné Hatalisko v Tužine v okrese Prievidza opäť privíta interpretov slovenskej a českej alternatívnej scény. Multižánrový festival Tužina Gro(o)ve sa tam uskutoční v piatok a sobotu (27. 7.) a okrem vystúpení ponúkne i sprievodný program. TASR o tom informovala Magdaléna Hianiková z občianskeho združenia Groove.

"Na návštevníkov čakajú vystúpenia zoskupení Besna, FVCK_KVLT, Jiříkovo Vidění, Marhule, XCES, Madhouse Express, Performed, Varkocs, Tolstoys, Eversame, Mutanti hledaj východisko, Samčo, brat dážďoviek, Charms Kids, Dorota Nvotová, Nuebo, God and Eve, Darkness Positive a iných, ktorí sa predstavia na dvoch hudobných pódiách," uviedla Hianiková.

Tretia scéna bude podľa nej už tradične patriť Elektrocentrále, ktorá prinesie nonstop maratón elektronickej hudby spojený s audio-vizuálnym zážitkom, ktorý prinesú Aurora, Emma, Lakoka, Bruno Hausner, Selecta Skandyman, Cofi, Nazca a iní.

Súčasťou podujatia bude opäť i Groove Market, na ktorom návštevníci nájdu handmade výrobky, antikvariát či gramobazár. "Nový zostrih im spraví kaderníčka Evka, postarané bude aj o 'dredáčov', nebudú chýbať ani masáže či maľovanie hennou. Deťom sa v keramickej dielničke bude venovať Anička, Divadielko Severka predstaví rozprávku o vrabčiakovi Čimovi a máme pripravené aj maľovanie na tvár," doplnila Hianiková.

Festival ponúkne i výstavu 12 monotypií s názvom To Zion od autorky Ingrid Kepkovej a cestovateľskú prednášku od Samča, brata dážďoviek. "Novým talentom v oblasti autorskej populárnej hudby ponúkne priestor súťaž a prehliadka s názvom Kontakt, ktorej vyhlasovateľom, odborným garantom a hlavným finančným partnerom je Národné osvetové centrum. Organizátorom prehliadky je Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi," priblížila ďalej Hianiková.

Podujatie organizuje občianske združenie Groove z Poluvsia, z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia a koná sa s finančným príspevkom Hudobného fondu.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod