Prievidza: Leto využila samospráva na rekonštrukcie v školách

25.07.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prievidza 25. júla (TASR) - Prievidzské základné školy (ZŠ) a školské zariadenia využívajú čas letných prázdnin na údržbové a rekonštrukčné práce interiérov aj exteriérov. Najčastejšie ide o vymaľovanie či rekonštrukciu sociálnych zariadení, súčasťou sú aj väčšie zásahy v podobe rekonštrukcie učební či vybudovania bezbariérového vstupu. Náklady vo veľkej miere hradí mesto zo svojho rozpočtu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Rekonštrukčné práce sa týkajú viacerých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, ich cieľom je zlepšiť ich infraštruktúru a podmienky na výučbu pre žiakov a učiteľov," uviedla vedúca odboru školstva Beata Révayová.

V ZŠ s Materskou školou (MŠ) Malonecpalská vymení mesto bránu a oplotenie v zadnej časti areálu hneď vedľa jedálne, rovnako i oplotenie od hlavnej cesty. V interiéri plánuje samospráva vymurovať stenu a vymeniť sklené výplne medzi jednou triedou a chodbou. Takisto odhluční dve triedy. Rekonštrukciou prejdú aj dve sociálne zariadenia pre žiakov, mesto do školy doplní i nový nábytok, na dvore lavičky a vymení výťah v jedálni.

Rekonštrukčné práce sa dotknú i ZŠ Rastislavova, kde mesto zabezpečí vymaľovanie vybraných priestorov, výmenu nábytku, rekonštrukciu podlahy a vrátnice, výmenu svietidiel a obnovu zariadenia v jedálni. V pavilóne F zriadi tabletovú učebňu a v kabinetoch vymení techniku.

Úpravou prejdú i priestory ZŠ s MŠ Dobšinského, kde vymenia okná na chodbách, namontujú nový nábytok, dokončia úpravy záhrady a vymenia dvere. Na prvom poschodí komplexne zrekonštruujú triedy a chodby, úpravami prejde i spoločenská miestnosť či knižnica.

Menšie úpravy plánuje zabezpečiť samospráva v ZŠ na Ulici energetikov, kde vymaľuje triedy, jedálne, sklady a zrekonštruuje toalety. Z nevyužívaných priestorov vybuduje novú klasickú učebňu.

Dve nové učebne plánuje mesto vytvoriť i v ZŠ na Mariánskej ulici, kde vymení i zvody dažďovej vody a opraví poškodenú stenu budovy. Interiér tiež dostane nový náter a triedy novú techniku a nábytok.

Mesto zdroje investuje i do Základnej umeleckej školy (ZUŠ) L. Stančeka, kde zabezpečí opravu a maľovanie v hlavnej budove, v exteriéri prípravu podložia na dokončenie chodníka k parkovisku a taktiež nový náter parkovacích miest. Menšími úpravami prejde aj Centrum voľného času. Čaká ho oprava vonkajšej steny budovy, ktorá už bola v havarijnom stave. Na športovom ihrisku za budovou zase vymenia siete.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod