Zeleň na žilinskej balustráde doplnia nové trvalky a popínavé ruže

25.07.2024 | Žilinský kraj | Autor: R.Varga

Ilustračné foto. Archív TASR.

Žilina 25. júla (TASR) - Žilinská radnica aj počas letných mesiacov realizuje sériu opatrení s cieľom skvalitniť verejný priestor a zlepšiť životné prostredie pre všetkých obyvateľov. Jedným z nich je napríklad výsadba 175 trvaliek a 250 popínavých ruží na žilinskej balustráde. TASR o tom informovala Katarína Gazdíková z komunikačného odboru Mestského úradu v Žiline.

"Podobné úpravy čaká Park Ľudovíta Štúra, v ktorom plánujeme vysadiť 535 popínavých drevín. Trvalky pribudnú aj na kruhovom objazde v Zástraní. Údržbové práce spočívajúce v odburiňovaní, zalievaní či hnojení budú pracovníci mesta vykonávať vo viacerých lokalitách," uviedla Gazdíková.

Doplnila, že v rámci starostlivosti o mestskú zeleň budú vysadené nové stromčeky v Lesoparku Chrasť ako náhrada za vyschnuté dreviny a ošetria aj 230 stromov na sídlisku Solinky.

Primátor Peter Fiabáne považuje pravidelnú údržbu a rozširovanie mestskej zelene za dôležitú úlohu žilinskej samosprávy. "Výsadba nových stromov, ošetrovanie existujúcich drevín a starostlivosť o kvetinové záhony a trávniky prispievajú k vytváraniu zdravšieho a príjemnejšieho prostredia pre všetkých obyvateľov," podotkol Fiabáne.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod