Košice: Zjednosmernenie ulice Obrancov mieru a Tolstého je v realizačnej fáze

24.07.2024 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

 Ilustračné foto. Archív TASR.

Košice 24. júla (TASR) - Zjednosmernenie ulice Obrancov mieru a Tolstého v Košiciach sa dostalo do realizačnej fázy. Informuje o tom mestská časť (MČ) Sever na sociálnej sieti s tým, že v týchto dňoch sa pracuje na vodorovnom dopravnom značení a umiestňovaní zvislého dopravného značenia. Cieľom zmeny organizácie dopravy vrátane zníženia povolenej rýchlosti má byť zvýšenie bezpečnosti v lokalite.

Po novom bude ulica Obrancov mieru zjednosmernená od výjazdu z parkoviska na Obrancov mieru 2 v smere na Národnú triedu a Tolstého ulicu v smere od Obrancov mieru k Tomášikovej ulici. V celej zóne ohraničenej ulicami Hlinkova, Národná trieda, Slovenskej jednoty a Komenského tiež dôjde k zníženiu maximálnej povolenej rýchlosti na 30 km/h.

"Pred obytným domom na ulici Obrancov mieru číslo 4 až 14 a pred školskými zariadeniami na Obrancov mieru číslo 16 až 20 pribudne spolu 52 oficiálnych pozdĺžnych parkovacích miest. Na Tolstého ulici pribudne 48 oficiálnych parkovacích miest," uvádza MČ, podľa ktorej všetky plnohodnotné parkovacie miesta vzniknú na aktuálne spevnených plochách bez zásahov do okolitých zelených plôch.

Pripomína, že zmenami reaguje na novelu zákona o cestnej premávke, ktorá po uplynutí prechodného obdobia od vlaňajšieho októbra zaviedla celoplošný zákaz parkovania motorových vozidiel na chodníkoch s výnimkou osobitne vyznačených miest.

MČ Sever motoristov žiada, aby v týchto dňoch vzhľadom na zmeny v uvedených úsekoch jazdili opatrne.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod