Verejnosť môže využívať nové grilovacie miesta v nitrianskom mestskom parku

23.07.2024 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Ľudia sa osviežujú pri fontáne počas horúčav v Mestskom parku v Nitre 10. júla 2024. FOTO TASR – Henrich Mišovič.

Nitra 22. júla (TASR) - Verejnosť už môže využívať grily, ktoré sú novým prvkom v revitalizovanom mestskom parku. Ako informoval mestský úrad, pravidlá na využívanie grilov sú jednoduché a nie je potrebné si ich vopred rezervovať.

Podľa radnice platí nepísané pravidlo, podľa ktorého môže ktorékoľvek z grilovacích miest využívať ten, kto ho prvý obsadí. "Druhým pravidlom je, že všetko na grilovačku si musí každý priniesť sám a následne po sebe všetko uprace. Všetky detaily sú v prevádzkovom poriadku, ktorý je na tabuli priamo pri griloch," pripomenul magistrát.

Návštevníci parku by po grilovaní nemali zabudnúť dôkladne uhasiť oheň vodou alebo pieskom z nádob, ktoré sú pri griloch. "Ohnisko musí byť pri odchode uhasené tak, že sa z grilu nesmie dymiť a popol musí byť chladný. Popol z grilu netreba vyberať, o jeho odstránenie sa postarajú pracovníci strediska mestských služieb, ktorí v sezóne čistia grily každé ráno. V dochádzkovej vzdialenosti sú k dispozícii koše na odpad," doplnil mestský úrad.

Nové grilovacie miesta sú jednou z noviniek, ktorá v mestskom parku pribudla po jeho rozsiahlej revitalizácii v hodnote takmer šesť miliónov eur. Park bol po obnove oficiálne otvorený a sprístupnený verejnosti v júni tohto roku.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. – 19. októbra - 780 rokov Michaloviec

Hrdosť a história v srdci Zemplína, Michalovce

19. októbra - 145. výročie DHZ vo Valaskej

ukážky hasičskej techniky, odovzdávanie ocenení, Valaská

19. októbra - Medobranie: Poďakovanie za úrodu

Dolná Krupá, Medolandia