Obec Mníšek nad Hnilcom vyhlásila v dôsledku búrky mimoriadnu situáciu
.

09.07.2024 | Košický kraj | Autor: TASR

 Ilustračné foto. Archív TASR.

Mníšek nad Hnilcom 9. júla (TASR) - Obec Mníšek nad Hnilcom v okrese Gelnica po pondelkovej (8. 7.) búrke vyhlásila mimoriadnu situáciu. Pre TASR to uviedol starosta Ľudovít Kujnisch s tým, že pracujú na odstránení škôd, ktoré spôsobila.

Prudký lejak s vetrom zasiahol obec v pondelok popoludní. Mimoriadnu situáciu vyhlásili o 21.00 h po zasadnutí krízového štábu, kde zhrnuli dovtedy známe škody.

"Jednu miestnu komunikáciu máme úplne zničenú. V zasiahnutej časti sú zničené aj všetky priepusty k rodinným domom. Naši dobrovoľní hasiči odčerpávajú vodu a vynášajú blato z dvorov a pivníc - v niektorých prípadoch aj z obytných priestorov. Došlo i k poškodeniu strechy jedného z rodinných domov," uviedol s tým, že došlo tiež k odtrhnutiu plynovej prípojky a prerušeniu dodávky elektriny.

Postupne zisťujú ďalšie škody, ktoré vznikli aj v extraviláne obce. Podľa neho je napríklad úplne neprejazdná spevnená prístupová cesta k vodojemom.

"Práce prebiehajú aj na železničnej trati. Doprava v úseku Červená Skala - Margecany je prerušená, trať podmylo. Technika je už na mieste a tvrdo sa pracuje," spresnil.

Zranenia v súvislosti s búrkou obec neeviduje. "Nikomu sa našťastie nič nestalo, aj keď v niektorých prípadoch to už bolo veľmi vážne," doplnil starosta.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod