Prievidza: Oddychovú zónu v parku rozšírili dobrovoľníci o ďalšie ohniská

08.07.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prievidza 8. júla (TASR) - Oddychovú zónu v mestskom parku v Prievidzi rozšírili dobrovoľníci o ďalšie ohniská s mobiliárom, priestor v okolí piknikových stolov i obnovili. Na projekt získalo občianske združenie Mladý ochranár prírody Prievidza 5000 eur z participatívneho rozpočtu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Okrem ohnísk, ktoré podobne ako tri už existujúce budú výhľadovo spravovať Technické služby mesta Prievidza, osadilo združenie aj búdky na hniezdenie vtáctva a zrealizovalo environmentálne podujatie, ktoré bolo zamerané na výchovu detí a mládeže spojené s čistením parku," uviedla Krajčiová.

Občianske združenie Mladý ochranár prírody Prievidza aktívne pôsobí v oblasti životného prostredia viac ako 15 rokov a zameriava sa najmä na environmentálnu výchovu detí a mládeže, ochranu a čistenie prírody či školu remesiel s využitím tradičných prírodných materiálov. Intenzívne spolupracuje so samosprávou a neziskovými organizáciami v oblasti ochrany životného prostredia.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. – 19. októbra - 780 rokov Michaloviec

Hrdosť a história v srdci Zemplína, Michalovce

19. októbra - 145. výročie DHZ vo Valaskej

ukážky hasičskej techniky, odovzdávanie ocenení, Valaská

19. októbra - Medobranie: Poďakovanie za úrodu

Dolná Krupá, Medolandia