Košice: V areáli ZŠ Starozagorská vzniklo nové športovisko

27.06.2024 | Košický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Košice 27. júna (TASR) - Modernizáciu atletického oválu a vybudovanie ihriska pre malý futbal pri Základnej škole (ZŠ) Starozagorská v Košiciach tento mesiac ukončili. Ako pre TASR uviedlo mesto Košice, v súčasnosti prebieha kolaudačné konanie. Právoplatné rozhodnutie očakáva počas letných prázdnin.

"Zmodernizoval sa atletický ovál, ktorý sa stane aj spádovým športoviskom pre viacero škôl a žiakov z okolia," spresnil magistrát s tým, že bežecký ovál pozostáva zo štyroch dráh vrátane cieľovej rovinky na krátke trate. Nechýba ani doskočisko s pieskom na skok do diaľky. Ako uvádza na sociálnej sieti, v areáli školy vzniklo aj nové ihrisko pre malý futbal s umelou trávou, ktoré má certifikované rozmery 32,6 krát 52 metrov. Okrem tréningov sa tam budú môcť konať aj súťažné zápasy. Výraznou rekonštrukciou prešlo tiež multifunkčné ihrisko a tribúna. Celý areál zároveň dostal nové osvetlenie.

"Športoviská budú dopoludnia slúžiť na vyučovanie telesnej výchovy, popoludní budú prístupné pre širokú verejnosť a košické športové kluby," dodalo mesto.

Celková investícia predstavovala vyše 620.000 eur. Mesto získalo na tento projekt grant z Fondu na podporu športu vo výške viac ako 380.000 eur.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod