Michalovce: Technické a záhradnícke služby mesta zaviedli službu Odpad Taxi

26.06.2024 | Košický kraj | Autor: TASR

Michalovce 26. júna (TASR) - Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce (TaZSMI) zaviedli pre občanov službu Odpad Taxi. Reagujú tak na umiestňovanie objemného odpadu pri kontajnerových stojiskách, s ktorým sa často stretávajú. Ako pre TASR uviedla asistentka riaditeľa TaZSMI Lucia Dynisová, reflektujú aj na potreby a požiadavky Michalovčanov.

"Obyvatelia často nevedia, kam správne umiestniť veľkoobjemový odpad, alebo nemajú možnosť ho dopraviť na zberný dvor, čo vedie k neporiadku a preplneným kontajnerom," doplnila Dynisová s tým, že obyvatelia si často neuvedomujú, že umiestnenie objemného odpadu na kontajnerové stojisko sa považuje za porušenie zákona o odpadoch a príslušného všeobecne záväzného nariadenia mesta Michalovce, čo sa postihuje ako priestupok.

Služba je určená najmä na odvoz starého nábytku, skríň, postelí, kobercov, stolov, stoličiek, garniží a objemných elektrospotrebičov. TaZSMI neodváža stavebný odpad, trávy, nebezpečný odpad a triedené zložky odpadu. Služba je k dispozícii každý piatok na objednávku za poplatok.

Podľa TaZSMI je záujem Michalovčanov o službu zatiaľ značný. "Naši pracovníci taktiež zaznamenali, že sa znížil počet nesprávne uloženého odpadu na stojiskách, čo prispieva k čistejšiemu a upravenejšiemu prostrediu v meste," dodala Dynisová.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod