Na bezpečnosť návštevníkov V. Draždiaka dohliadajú opäť záchranári

25.06.2024 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Na snímke ľudia na jazere Veľký Draždiak v Petržalke v Bratislave 19. júna 2024. FOTO TASR - Miroslav Košírer.

Bratislava 25. júna (TASR) - Na kúpanie vo Veľkom Draždiaku, neoficiálnom prírodnom kúpalisku, v bratislavskej Petržalke sa aj počas tohtoročnej letnej sezóny starajú záchranári zo Spolku ochrancov vôd Octopus. Dohliadať budú na bezpečnosť plavcov i návštevníkov. K dispozícii budú do začiatku septembra. Mestská časť o tom informuje na sociálnej sieti.

Záchranári majú k dispozícii taktiež čln či paddleboard, automatický defibrilátor, kyslíkový prístroj či potápačský výstroj. Napriek tomu však samospráva návštevníkom pripomína, že zodpovedajú v prvom rade sami za seba. "Nezabúdajte dbať o svoju bezpečnosť a koniec koncov i pohodu aj vy sami," odkazuje mestská časť.

Pri vyšších teplotách by nemali zabúdať na zvýšený príjem nealkoholických tekutín či častejšie natieranie sa opaľovacím krémom. Zároveň podľa samosprávy nezaškodí znížiť príjem viacpercentných nápojov či dĺžku pobytu na priamom slnku. Samospráva apeluje taktiež na solidárnosť.

Záchranná služba bude dohliadať na návštevníkov do 6. septembra, a to denne od 10.00 do 18.00 h. Stanovisko záchranárov je tradične po ľavej strane bufetu Barracuda a zároveň bližšie smerom k nemocnici.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod