Festival Tatra Flowers prináša vystúpenia v tatranskej prírode 
Program sa začal polnočným koncertom Michala Matejčíka a Lucie Harvanovej.

01.09.2018 | Prešovský kraj | Autor: D.Semanová

Umením a zážitkami rozkvitnú Vysoké Tatry počas sobotňajšieho festivalu Tatra Flowers. Všetci umelci vystúpia v komorných a akustických programoch či už vonku, alebo v interiéri, podporené budú minimálnym zapojením techniky. Návštevníci sa bezplatne môžu zúčastniť na hudobných programoch, filmovej projekcii s osobným komentárom horolezca Petra Hámora a navštíviť môžu aj environmentálno-zážitkovú zónu. Pre TASR to uviedol organizátor festivalu František Tököly.

Program druhého ročníka podujatia sa bude odohrávať aj na Hrebienku, v parku v Tatranskej Lomnici, na Skalnatom plese, v kostole v Tatranskej Lomnici, na Popradskom plese či v Tatranskej Polianke.

"Po prvom ročníku prešli Tatra Flowers miernymi zmenami, niečo sme pridali, niečo vynechali. Celý program sme sústredili do jedného dňa. Návštevníci a milovníci Tatier sa môžu tešiť na zaujímavý program, ktorý oproti minulému roku bude ešte bližšie k prírode. Nebudeme stavať žiadne pódium," uviedol Tököly.

Program sa začal o polnoci z piatka na sobotu polnočným koncertom Michala Matejčíka a Lucie Harvanovej. Na Popradskom plese je edukatívno-zážitková zóna pre rodiny s deťmi. "Sú tu aktivity, pri ktorých sa dá naučiť spoznávať a rozpoznávať podľa kľúča dreviny či stopy zvierat žijúcich v národnom parku. Je možné pozrieť si aj pútavé miniatúry zvierat, špeciálne lupy poskytnú nový pohľad na faunu aj flóru. Pripravené sú tiež zaujímavé filmy natočené pomocou fotopascí a webkamier z prirodzeného prostredia zvierat a filmy z činnosti Správy TANAP-u," povedal Tököly.

Cieľom festivalu Tatra Flowers je podľa neho priniesť do Vysokých Tatier kvalitnú kultúru i umenie. Ako povedal, jeho dramaturgia je zameraná mimo mainstreamu, čím chcú organizátori osloviť rôzne cieľové skupiny. Na vlaňajšom trojdňovom prvom ročníku festivalu Tatra Flowers sa podľa Tökölyho zúčastnilo približne 10.000 ľudí.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice