Stredoveký deň v rožňavskej  knižnici prinesie ukážky šermu i barokový koncert
Podnadpis článku...

18.06.2024 | Košický kraj | Autor: M.Holubčík

Ilustračné foto. Archív TASR.

Rožňava 18. júna (TASR) - V Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave sa v stredu (19. 6.) uskutoční celodenné podujatie s názvom Závan minulosti - Stredoveký deň v knižnici. Pre návštevníkov budú pripravené ukážky šermu, literárne aktivity i netradičný barokový koncert. TASR o tom za knižnicu informovala Tatiana Bachňáková.

Stredoveký deň v rožňavskej knižnici odštartuje o 10.00 h stredovekými hrami a vystúpením šermiarskej skupiny, na poludnie bude program pokračovať literárnou aktivitou s názvom Zachráň ducha knižnice. "Prostredníctvom povestí budú môcť deti po prvý raz vstúpiť do Rádu gemerských knižných rytierov. Pre stredoškolskú mládež bude pripravená prednáška Dedičstvo z minulosti," priblížila Bachňáková.

V popoludňajších hodinách sú pre návštevníkov pripravené jazdy na koni v okolí knižnice a ďalšie aktivity pre deti. Podujatie, ktoré finančne podporil Košický samosprávny kraj, podvečer uzavrie hudobný program.

„Hosť z Maďarska, Csaba Nagy, ukončí deň netradičným barokovým koncertom na hudobnom nástroji teorba. Ako hráč na renesančnú lutnu, vihuelu, teorbu a barokovú lutnu sa špecializuje na hudbu 16. a 17. storočia," dodala Bachňáková s tým, že vstup na stredoveký deň v rožňavskej knižnici je voľný.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. – 19. októbra - 780 rokov Michaloviec

Hrdosť a história v srdci Zemplína, Michalovce

19. októbra - 145. výročie DHZ vo Valaskej

ukážky hasičskej techniky, odovzdávanie ocenení, Valaská

19. októbra - Medobranie: Poďakovanie za úrodu

Dolná Krupá, Medolandia