Pred kultúrnym centrom v Bojniciach umiestnili piano
Hrajú na ňom okoloidúci.

17.06.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bojnice 17. júna (TASR) - Piano zo svojho foyeru opäť presunulo Kultúrne centrum Bojnice (KCB) do vonkajších priestorov. Zahrať si tak na ňom môžu okoloidúci, a to vždy počas otváracích hodín centra. Túto možnosť už využili i viacerí umelci.

S myšlienkou umiestniť piano do priestorov pred vstupom do kultúrneho centra prišiel ešte vlani riaditeľ KCB Vojtech Bartko, jej podstatou je podľa neho oživiť námestie, kultúru a otvoriť okná KCB do umenia. "Tak, ako minulý rok, aj tento rok v júni sme vyložili von klavír. Budú si na ňom moc zahrať všetci tí, ktorí milujú hru na ňom. Ocenia to i tí, ktorí ju radi počúvajú," povedal pre TASR Bartko.

Už minulú sezónu si za piano sadali najmä ľudia, ktorí na ňom vedia hrať. "Piano je veľmi vzácny nástroj, i keď toto naše je už staršie a nevyužívame ho na koncerty, treba sa k nemu správať slušne. Chodia k nemu i deti, ktorým sa to snažíme vysvetliť, ale väčšinou ide o šikovných ľudí. Minulý rok sme tu mali konzervatoristov, vysokoškolákov, muzikantov," priblížil.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod