P. Pellegrini chce úradovať z Košíc aj Banskej Bystrice viackrát do roka

14.06.2024 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Bratislava 14. júna (TASR) - Peter Pellegrini chce vo funkcii prezidenta SR úradovať aj z regiónov. Do Košíc a Banskej Bystrice chce zavítať viackrát do roka. Povedal to v rozhovore pre TASR. Zvolený prezident pripomenul, že v minulosti fungovala prezidentská kancelária aj v Banskej Bystrici. Bude sa snažiť ju obnoviť.

Pellegrini chce väčšinu času v úrade tráviť medzi ľuďmi v jednotlivých regiónoch Slovenska. "Chcem, aby aj ľudia mali čo najväčšie možnosti a najbližší prístup k prezidentskej kancelárii," dodal. V kanceláriách v Banskej Bystrici a Košiciach chce úradovať počas roka častejšie ako jeho predchodcovia. "Kancelária nemá byť len formálna, má byť miestom, kde môže raz za čas občan zo stredného Slovenska a východného Slovenska reálne prezidenta aj stretnúť. Medzitým tam musí byť pracovník, ktorý bude zabezpečovať agendu, styk s verejnosťou a podobne," dodal Pellegrini. Do miest by chcel zavítať viackrát do roka vždy na niekoľko dní, aby mohol robiť aj výjazdy do jednotlivých okresov.

Pellegrini sa ujme prezidentského úradu na slávnostnej inaugurácii v sobotu (15. 6.). Konať sa bude v priestoroch Slovenskej filharmónie v Bratislave.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

21. júna - 23. jún Šarišské slávnosti piesní a tancov

Raslavice, prírodný amfiteáter

22. júna Na svätého Jána

Martin, SNM-Múzeum slovenskej dediny

21. – 23. jún Dni Petržalky

Dostihová dráha, areál, Starohájska 29