Slovenský národný archív pozýva na DOD
V piatok žiakov a v sobotu verejnosť.

14.06.2024 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Na snímke budova Slovenského národného archívu. FOTO TASR - Marko Erd

Bratislava 14. júna (TASR) - V Slovenskom národnom archíve v Bratislave sa v piatok koná pre školy deň otvorených dverí (DOD). Verejnosti archív otvorí svoje brány v sobotu (15. 6.). TASR o tom informoval hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Matej Neumann.

V priestoroch archívu zorganizovali na piatok exkurzie pre žiakov siedmeho až deviateho ročníka základných škôl a študentov stredných škôl. Akcia je pre študentov od 8.30 do 13.00 h.

Deň otvorených dverí pre verejnosť sa v sobotu uskutoční od 9.00 do 17.00 h. "Počas prehliadky si budú môcť návštevníci pozrieť ukážky zaujímavých archívnych dokumentov z rôznych období dejín Slovenska a tiež ukážky vzácnych tlačí z fondov knižnice Slovenského národného archívu," povedal hovorca. Dodal, že návštevníci sa budú môcť oboznámiť s prácou odborníkov v reštaurátorských dielňach a procesom digitalizácie archívnych dokumentov. Taktiež bude sprístupnený aj archívny depot.

„Exkurziou budú sprevádzať pracovníci archívu, ktorí poskytnú odborný výklad a zodpovedia na všetky zvedavé otázky," vysvetlil Neumann.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod