V Nitre v sobotu otvoria letné kúpalisko

13.06.2024 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Na snímke letné kúpalisko v Nitre. Archív TASR.

Nitra 13. júna (TASR) - Nitrianske letné kúpalisko začne tohtoročnú sezónu už počas nastávajúceho víkendu. Ako uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek, v očakávaní prudkého oteplenia bude prevádzka kúpaliska spustená v sobotu 15. júna o 10.00 h.

V predchádzajúcich rokoch mesto investovalo do skrášlenia areálu kúpaliska a budovania gastrozóny. "Novinkou v tejto letnej sezóne je automatizovaná úpravovňa vody v bazénoch, ktorá sa nachádza v strojovni. Toto zariadenie analyzuje stav a kvalitu vody a v prípade potreby doplní potrebné látky na chemické ošetrenie vody," vysvetlil Holúbek.

Cenník sa pre tohtoročnú letnú sezónu nemenil a vstupné ostalo rovnaké ako vlani. "Rovnaké sú aj otváracie hodiny. Návštevníkom je dispozícii plavecký bazén s dĺžkou 50 metrov, relaxačný bazén s dĺžkou 37,5 metra a bazény pre deti. Rekreačný a detský bazén sú vyhrievané približne na teplotu 25 stupňov Celzia a dajú sa využívať aj v dňoch s menej priaznivým počasím. Kapacita kúpaliska je 3590 osôb," doplnil Holúbek.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod