Nitriansky hrad ponúkne v lete koncerty, filmy aj tančiareň

10.06.2024 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Ilustračné foto. Archív TASR.

Nitra 10. júna (TASR) - Filmy, koncerty, turistické prehliadky, ale aj tanec ponúkne letný program na Nitrianskom hrade. Ako informovala nezisková organizácia Castellum, od júla až do augusta budú prebiehať rôzne aktivity predovšetkým v Gotickej priekope, ale aj v ďalších častiach hradu.

Letný program oficiálne otvorí Deň otvorených dverí, ktorý sa bude na Nitrianskom hrade konať počas cyrilo-metodských osláv 5. júla. "Sprístupnený bude celý hradný komplex. Okrem expozícií, katedrály a vonkajšieho areálu si budú môcť návštevníci pozrieť aj biskupský palác," uviedli organizátori.

O deň neskôr, 6. júla, sa budú v Gotickej priekope konať viaceré podujatia. Tvorivá dielňa Abeceda zjedla Teba sa bude venovať hlaholike a inscenovaný workshop Veľká Morava zasa priblíži návštevníkom život starých Slovanov.

V priebehu leta bude Gotická priekopa slúžiť aj ako letné kino, ktoré bude premietať filmy pre deti aj dospelých divákov. "Slúžiť bude aj ako miesto koncertov. Lenka Filipová tu vystúpi 16. júla. Pesničkohry s Mirom Jilom sa budú konať 27. júla. Trio La Gioia sa predstaví 12. septembra," doplnili organizátori.

Letný program doplní aj živá hudba na Vazulovej veži i Tančiareň pod hradbami. "Organový festival sa v Katedrále sv. Emeráma začne 29. septembra," pripomenuli organizátori.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. júla - Novohradský folklórny festival

Fiľakovo, hradné nádvorie

27. júla - Dolnoliptovské folklórne slávnosti

Lúčky, amfiteáter

27. – 28. júla - Folklórne slávnosti pod Kráľovou hoľou

Liptovská Teplička