V okrese Vranov nad Topľou odstraňujú následky utorkovej povodne

05.06.2024 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Na snímke hasič odčerpáva vodu z dvora rodinného domu po silnom prívalovom daždi v obci Kamenná Poruba v okrese Vranov nad Topľou v utorok 4. júna 2024. FOTO TASR - Roman Hanc.

Vranov nad Topľou/Kamenná Poruba 5. júna (TASR) - Vo Vranove nad Topľou pokračujú s odstraňovaním následkov povodne. V meste je vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity po utorkových (4. 6.) intenzívnych zrážkach, ktoré spôsobili povodne v mestskej časti Čemerné. Ako pre TASR uviedol prednosta mestského úradu Imrich Kónya, naplánované je čistenie kanalizačných vpustí a komunikácií.

"Pristavený bude aj kontajner na odstránenie odpadu, ktorý vznikol v dôsledku povodne. Rozsah škôd stále zisťujeme," spresnil prednosta.

V obci Kamenná Poruba (okres Vranov nad Topľou) je takisto vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Povodeň poškodila asi 40-metrový úsek chodníka pred základnou školou, poškodené je aj koryto potoka a zaplavilo pivnice desiatich rodinných domov. "Dnes budeme pokračovať v odstraňovaní následkov, potrebujeme opraviť chodník pred školou," uviedol starosta obce Miroslav Janoško s tým, že školu navštevuje 168 žiakov.

Podľa hovorcu Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Mariána Bocáka je v pohotovosti 36 pracovníkov SVP a vykonávajú nepretržitú hliadkovaciu činnosť. "V prípade potreby sú pripravení zasiahnuť. Vzhľadom na zvýšené hladiny vodných tokov nie je v súčasnosti možné určiť rozsah povodňových zabezpečovacích prác ani výšku škôd," uviedol hovorca.

V okrese Vranov nad Topľou vyhlásili druhý stupeň povodňovej aktivity v obciach Davidov a Slovenská Kajňa, kde voda z intenzívnych zrážok čiastočne zaplavila areál materskej školy. SVP eviduje druhý stupeň povodňovej aktivity aj v okrese Bardejov, kde ho vyhlásili obce Malcov, Koprivnica a Livov.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. – 19. októbra - 780 rokov Michaloviec

Hrdosť a história v srdci Zemplína, Michalovce

19. októbra - 145. výročie DHZ vo Valaskej

ukážky hasičskej techniky, odovzdávanie ocenení, Valaská

19. októbra - Medobranie: Poďakovanie za úrodu

Dolná Krupá, Medolandia