Slovesná jar ponúkne program pre všetky vekové kategórie

03.06.2024 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Martin 3. júna (TASR) - Najstarší literárny festival na Slovensku Slovesná jar ponúkne na 58. ročníku celkovo 12 samostatných programových blokov. Festival sa uskutoční od 4. do 6. júna v Martine a vo Vrútkach. TASR o tom za organizátorov informoval Peter Cabadaj.

Doplnil, že trojdňový multižánrový program festivalu je adresovaný všetkým vekovým kategóriám. "Popri klasických stretnutiach s básnikmi a prozaikmi nebudú chýbať prezentácie najnovších knižných titulov, umelecký prednes, scénické čítanie, programy pre začínajúcich tvorcov i najmladších čitateľov a slávnostné vyhodnotenie celoslovenských literárnych súťaží Paulinyho Turiec a Matičná esej," uviedol Cabadaj.

Pripomenul, že Slovesná jar vznikla pôvodne ako súčasť Martinských kultúrnych slávností nadväzujúcich na tradíciu matičných augustových zhromaždení v 19. storočí. "Čoskoro bola transformovaná do samostatného podujatia, ktoré si v časoch najväčšej slávy získalo obdivuhodne široké divácke zázemie a zaradilo sa medzi najpopulárnejšie kultúrne akcie na Slovensku," poznamenal Cabadaj.

Aktuálny ročník Slovesnej jari organizuje Spolok slovenských spisovateľov v spolupráci s Maticou slovenskou, Turčianskou knižnicou, Kultúrnou scénou, Radou národnej kultúry v Martine a ďalšími partnermi. Vstup na podujatia je zdarma.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. – 19. októbra - 780 rokov Michaloviec

Hrdosť a história v srdci Zemplína, Michalovce

19. októbra - 145. výročie DHZ vo Valaskej

ukážky hasičskej techniky, odovzdávanie ocenení, Valaská

19. októbra - Medobranie: Poďakovanie za úrodu

Dolná Krupá, Medolandia