Bánovce nad Bebravou vyhlásili súťaž o najkrajšiu predzáhradku

03.06.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bánovce nad Bebravou 3. júna (TASR) - Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou môžu opäť zveľadiť okolie svojich bytových domov a získať za to ceny. Samospráva vyhlásila súťaž o najkrajšiu predzáhradku, potrvá od pondelka do 30. augusta. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.

"Cieľom súťaže je skrášliť mestské prostredie kvetinovou výsadbou a zeleňou na verejných priestranstvách pred bytovými domami, motivovať občanov k snahe starať sa o estetický vzhľad a čistotu svojho bezprostredného okolia, vytvárať spoločne krajšie bývanie a zdravšie životné prostredie v meste," ozrejmila bánovská radnica.

Súťaž je podľa nej určená pre obyvateľov, ktorí bývajú v bytových domoch na území mesta. "Počas úprav okolia sa pritom nesmú svojvoľne vysádzať a presádzať stromy ani kry. Sadiť sa môžu iba kvety a bylinky. Rastliny nesmú byť invázne, teda nepôvodné, ktoré sa nekontrolovane šíria a vytláčajú pôvodné rastliny," odporučila samospráva.

Obyvatelia sa do súťaže môžu zapojiť zaslaním dvoch fotografií predzáhradky na e-mailovú adresu oddelenia životného prostredia mestského úradu, prípadne ich tam môžu doručiť osobne.

Predzáhradky bude hodnotiť oddelenie životného prostredia, zameria sa pri tom na celkový estetický vzhľad a kompozíciu, pomer zastúpenia kvetín, byliniek a udržiavanie predzáhradky počas súťaže. Radnica ocení prvé tri miesta vecnými cenami, ktoré budú spojené so záhradkárstvom.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod