Levoča: Ambulanciu klinickej psychológie v miestnej nemocnici presťahujú

30.05.2024 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Levoča 30. mája (TASR) - Levočská nemocnica sťahuje ambulanciu klinickej psychológie. Od pondelka 3. júna sa bude po novom nachádzať na druhom poschodí bývalého chirurgického pavilónu. Námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť nemocnice Renáta Bičanovská informovala, že ambulancia bude v priestoroch oproti onkologickej ambulancii.

Sťahovaním prispejeme k zvýšeniu komfortu pre pacientov, ktorým bude k dispozícii priestrannejšia ambulancia a terapeutická miestnosť. Zároveň sa vytvorí aj adekvátne zázemie pre výkon práce psychológov," zdôvodnila Bičanovská. Ordinačné hodiny ambulancie ostávajú nezmenené, počas pracovných dní okrem stredy v čase od 7.30 do 15.00 h.

Špecializovaná ambulancia klinickej psychológie je v prevádzke už viac ako dva roky, počas ktorých vykonala približne 1500 vyšetrení ambulantných pacientov. Poskytuje individuálnu, párovú a skupinovú terapiu i nácvik relaxačných techník. Primárka psychiatrického oddelenia v Levoči Erika Gernáthová dodala, že pacienti, ktorí začali individuálnu psychoterapiu počas hospitalizácie, môžu vo svojej liečbe plynule pokračovať v ambulancii s tým istým psychológom.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod