Vo Vranove nad Topľou pripravujú kúpalisko na sezónu
Otvoriť ho chcú v júni.

29.05.2024 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Na snímke práce na príprave prevádzky letného kúpaliska vo Vranove nad Topľou 27. mája 2024. Kúpalisko plánuje nový prenajímateľ otvoriť pre verejnosť koncom júna. FOTO TASR - Roman Hanc.

Vranov nad Topľou 28. mája (TASR) - Vo Vranove nad Topľou prebiehajú prípravy na otvorenie letnej sezóny na mestskom kúpalisku, ktoré bolo vlani zatvorené. Mesto prenajalo športovisko novému prevádzkovateľovi vlani v jeseni. Konateľ spoločnosti TOLEM Pavel Hořák pre TASR uviedol, že na prácach na kúpalisku preinvestovali doteraz z vlastných zdrojov takmer 100.000 eur.

"Práce na prestavbe začali v zimných mesiacoch, avšak pre spory s bývalým majiteľom sme sa na kúpalisko dostali až koncom marca, čo oneskorilo začiatok prác," uviedol Hořák.

Areál letného kúpaliska sa nachádza pri rieke Topľa na ploche asi 2,5 hektára. Na kúpalisku je jeden bazén pre dospelých a jeden veľký bazén pre deti, ktorý vznikol zlúčením dvoch menších bazénov novým prevádzkovateľom.

"Kompletne sme vymenili starú dlažbu, položili nový podklad a novú dlažbu na ploche približne 1300 metrov štvorcových. Detské bazény potrebovali opravy pre poškodenie spodnou vodou, vymenili sme podklad a novú gumu do bazénov aj brodítiek," dodal konateľ spoločnosti.

Pribudnúť majú podľa neho v areáli aj dve detské ihriská, trampolína, animačné programy a ihriská na plážové športy. Sezónu plánujú otvoriť koncom júna. "Prvú akciu máme naplánovanú na 15. júna, ale kúpať sa začne až po 28. júni," uviedol Hořák.

Prevádzkovateľ plánuje ďalšie investície vrátane systému automatického dávkovania chemikálií do bazénov. Výstavba toboganu a oprava hlavného bazéna je naplánovaná po tejto sezóne. Konateľ spoločnosti uviedol, že budúci rozvoj kúpaliska chcú financovať z eurofondov, plánujú sa zapojiť do výzvy na fotovoltaiku a umiestnenie fotovoltaických pergol okolo bazéna.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. júla - Novohradský folklórny festival

Fiľakovo, hradné nádvorie

27. júla - Dolnoliptovské folklórne slávnosti

Lúčky, amfiteáter

27. – 28. júla - Folklórne slávnosti pod Kráľovou hoľou

Liptovská Teplička