S. Podhradie: V lokalite St. Martin postavia novú škôlku, mesto získalo dotáciu

21.05.2024 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Spišské Podhradie 21. mája (TASR) - Mesto Spišské Podhradie získalo dotáciu z Plánu obnovy a odolnosti SR na výstavbu novej materskej školy pre 69 detí. Informoval o tom primátor mesta Michal Kapusta s tým, že výška finančnej podpory je viac ako 1,13 milióna eur.

"Počítame s tým, že výstavba sa začne koncom augusta a potrvá 12 mesiacov. Škôlka vznikne v novom priestore bývalej tehelne v lokalite St. Martin," uviedol primátor. Cena stavby bude podľa zmluvy o dielo takmer 840.000 eur s DPH, zvyšok prostriedkov pôjde na nábytok, vybavenie interiéru, výdajnú školskú jedáleň a ihrisko. Zhotoviteľom stavby je firma BAUSKA. Pôjde o jednopodlažnú budovu, v ktorej budú tri triedy s celodennou prevádzkou.

„V súčasnosti máme v meste dve škôlky, jedna je s celodennou prevádzkou, kde je šesť tried a 119 detí, a druhá s poldennou prevádzkou, kam chodí 23 detí. Po dostavbe novej škôlky tak dokážeme umiestniť do predškolského zariadenia 211 detí, a tak by mali byť kapacity na najbližšie obdobie postačujúce," dodal Kapusta.

Samospráva na realizáciu projektu získala nenávratné prostriedky z výzvy plánu obnovy v rámci finančného mechanizmu Zvýšenie kapacít materských škôl.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

6. – 7. septembra - Lekvárové slávnosti pri mlyne Ruskovce

Tradičné varenie slivkového lekváru., Ruskovce

6. – 8. septembra - Gombovec Fest

Poltár, Námestie osloboditeľov

7. septembra - Haruľová šou

21. ročník bitky o haruľu roka Medzibrod