Na Onko olympiádu do Varšavy odletela výprava detí zo Slovenska
 Na 7.ročníku podujatia bude našu krajinu reprezentovať 19 detí.

23.08.2018 | Košický kraj | Autor: Ján Lašák

Z košického letiska vo štvrtok predpoludním vládnym špeciálom odletela 43-členná výprava na medzinárodnú Onko olympiádu do Poľska. Hlavné mesto Varšava bude 24. a 25. augusta dejiskom medzinárodného podujatia, kde si na športoviskách zmerajú sily deti, ktoré absolvovali onkologickú liečbu alebo majú hematologické či nádorové ochorenie.

Organizátorom siedmeho ročníka tohto podujatia je poľská nezisková organizácia Nadácia splnených snov (Fundacja Spełnionych Marzeń) Varšava a Slovensko bude na ňom reprezentovať 19 detí. Tie zažijú atmosféru ozajstnej olympiády - slávnostný nástup, olympijský oheň, olympijské disciplíny - bedminton, plávanie, stolný tenis, atletiku, lukostreľbu a futbal.

„Tieto deti museli v predošlých mesiacoch či rokoch absolvovať náročnú liečbu, ale ničím sa nelíšia od svojich rovesníkov. Majú svoje túžby, sny a tie si chcú plniť. Sú to bojovníci, a preto je prirodzené, že chcú súťažiť na športoviskách. Mnohí dosahujú skvelú výkonnosť a sú platnými členmi mládežníckych športových klubov. Teraz chcú hrdo reprezentovať svoju krajinu,“ uviedla pre TASR vedúca výpravy Monika Brillová.
      
 

                   

FOTO: Slovenská výprava vo vládnom špeciáli na košickom letisku tesne pred odlôetom na Onko olympiádu do Varšavy. EASYFOTO - Veronika Miháliková 23.augusta 2018.

Deti zo Slovenska sú na tomto podujatí už po niekoľký raz a vždy urobili svojej krajine dobré meno. Nebolo to len účasťou, ale priniesli domov aj niekoľko medailí. S podobnými ambíciami odchádzajú aj tento rok a veria, že dosiahnu čo najlepšie výsledky.

„Už len účasť na tomto podujatí prináša deťom, ich rodičom i trénerom nezabudnuteľné zážitky. Deti sú odhodlané vydať zo seba všetko a súťažiť v duchu olympijských ideálov. Budeme nesmierne šťastní, ak sa prebojujú až na stupne víťazov a budú si môcť vypočuť našu slovenskú hymnu,“ uzavrela Brillová.

Organizátorom slovenskej výpravy na Onko olympiádu vo Varšave je občianske združenie Športom k radosti Prešov. Výpravu podporili Ministerstvo vnútra SR, Prešovský samosprávny kraj, mestá Prešov, Sečovce, Sobrance, obce Jakubany, Arnutovce, Dubovica, Kamenica a ďalší sponzori.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol