Značku Produkt Liptova po novom dostali hovädzie a teľacie mäso i vlnené ponožky

30.04.2024 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Liptovský Mikuláš 30. apríla (TASR) - Do zoznamu produktov s regionálnou značkou Liptova v roku 2024 pribudli lokálne hovädzie a teľacieho mäso a tiež ponožky z ovčej vlny. TASR o tom v utorok informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

"Producent hovädzieho a teľacieho mäsa je z Partizánskej Ľupče a výrobca ručne pletených ponožiek z kvalitnej slovenskej ovčej vlny z obce Likavka," konkretizovala riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková. Uviedla, že portfólio si tento rok doplnili aj nealkoholické pivá z remeselného pivovaru v Liptovskom Mikuláši a bylinné čaje z Východnej.

Kritérií na získanie značky bolo niekoľko. Medzi najdôležitejšie patrí výroba v regióne, tradícia výrobného procesu, kvalita produktu, využívanie ručnej práce aj ekologické hospodárstvo. "Náročné certifikačné kritériá splnilo doteraz 15 výrobcov. Aj to potvrdzuje, že naša komisia si zakladá na kvalite," povedal predseda predstavenstva OOCR Ján Blcháč.

Medzi produktmi Liptova nechýbajú bryndza aj čerstvé kravské mlieko, vybrané syry, nite, maslo, medy, medovníky, tkané koberce, ľudové kroje, bylinové mydlá a šampóny, Liptovské droby aj bylinkové čaje spod Kriváňa.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. mája - Starožitnícke a gazdovské trhy

Nitra, agrokomplex

18. mája - Glgáč - stretnutie hrnčiarov

Revište, hrad, okres Žarnovica

18. mája - Deň so Štefanom Kvietikom

pri príležitosti životného jubilea herca Modrý Kameň, hrad