V Piešťanoch ukončili rekonštrukciu zimného štadióna

27.03.2024 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Piešťany 27. marca (TASR) - Mesto Piešťany ukončilo po siedmich mesiacoch rekonštrukciu zimného štadióna. Celková investícia dosiahla 1,392 milióna eur. Fond na podporu športu prispel na modernizáciu štadióna sumou 477.823 eur v rámci programu Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry. Podľa primátora Petra Jančoviča bola rekonštrukcia štadióna najväčšou investičnou akciou mesta za minulý rok s presahom do tohto roka.

Zimný štadión prešiel kompletnou rekonštrukciou technológie chladiaceho systému ľadovej plochy. Zlý technický stav štadióna si zároveň vyžiadal opravu strechy v hodnote takmer 195.000 eur, rekonštrukciu zdroja chladu v sume viac ako 105.000 eur, výmenu doskového výmenníka za takmer 20.000 eur. Súčasťou rekonštrukčných prác bolo aj zabezpečenie bezbariérového prístupu pre hráčov na ľadovú plochu a divákov do priestoru štadióna v sume 60.000 eur.

Z energetického auditu vypracovaného pre zimný štadión bola mestu odporúčaná montáž tienenia západnej fasády objektu a osadenie termostatických hlavíc na vykurovacie telesá v šatniach a administratívnych priestoroch. Opatrenia technického riešenia pre zníženie celkovej energetickej náročnosti budovy si vyžiadali investíciu viac ako 15.000 eur.

"Zimný štadión bol pred rekonštrukciou vo veľmi zlom stave. Okrem chladenia a ďalších opráv sme museli riešiť aj revízne správy po lehote, pretože tu boli dlhodobo neriešené poruchy a nedostatky," skonštatoval Jančovič.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol