NSK získal v uplynulom programovom období zo zdrojov EÚ vyše 73 miliónov eur

15.03.2024 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Nitra 14. marca (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) v období rokov 2014 až 2023 získal z fondov Európskej únie viac ako 73,2 milióna eur. Ako informoval Úrad NSK, väčšina z týchto prostriedkov sa čerpala v priebehu roka 2023, keď sa podarilo ukončiť rozpracované projekty za vyše 39,5 milióna eur. "Predstavuje to 53,98 percenta zo všetkých čerpaných prostriedkov," pripomenul úrad.

Podľa NSK sa za zrýchlené dokončenie viacerých projektov v roku 2023 zaslúžilo zriadenie krízového manažmentu, v rámci ktorého bol projektový tím posilnený o nových zamestnancov na pozícii projektových manažérov. "Odbor strategických činností prevzal agendu všetkých neukončených projektov a významnou mierou sa zaslúžil o pružnejšiu implementáciu a čerpanie zdrojov práve v poslednom roku ukončovania programového obdobia," pripomenul NSK.

Kraj využíval zdroje EÚ v rokoch 2014 až 2023 predovšetkým na opravu ciest II. a III. triedy. Ďalšie financie šli na budovanie cyklotrás a modernizáciu stredných škôl. Okrem toho realizoval projekty zamerané na rekonštrukciu kultúrnych a historických pamiatok ale i na podporu sociálnej a zdravotnej starostlivosti či na cestovný ruch.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol