Do Jasnej prišlo cez prázdniny menej ľudí ako vlani, lepšie dopadli akvaparky

13.03.2024 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Demänovská Dolina 13. marca (TASR) - Návštevnosť v horskom stredisku Jasná v Nízkych Tatrách bola počas jarných prázdnin zhruba o desať percent nižšia v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Vo vodných parkoch v Bešeňovej a Liptovskom Mikuláši bola návštevnosť, naopak, o 15 percent lepšia. TASR o tom informoval Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR).

"Počasie neprialo vždy podľa predstáv, a tak boli jarné prázdniny nielen v znamení lyžovačky, ale aj zábavy vo vodných parkoch. Titul najúspešnejšieho týždňa získal s prehľadom ten prvý, keď mali voľno rodiny zo stredného Slovenska. Spolu s prázdninujúcimi z Česka, Poľska a hosťami z Rumunska či Litvy sa postarali o to, že návštevnosť horského strediska a vodných parkov bola najlepšia práve počas tohto týždňa," priblížil Galajda. Dodal, že ďalšie dva týždne už boli v porovnaní s tým prvým slabšie.

Podmienky na lyžovačku na Chopku sú podľa Galajdu ešte stále veľmi dobré. Zdôraznil, že predovšetkým vo vyšších polohách je snehu dosť. Momentálne sa už pripravujú aj na veľkonočné sviatky.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača